Sidor

Translate

söndag 9 februari 2014

"Orsak och verkan"

Isa_3:15  Vad menar ni med att krossa mitt folk och mala sönder de fattiga?" säger Herren, HERREN Sebaot.

Job_24:4  De tränger bort de fattiga från vägen, de nödställda i landet måste alla gömma sig.

Luk_20:10  När tiden var inne skickade han en tjänare till vingårdsarbetarna för att de skulle ge honom hans del av vingårdens avkastning. Men vingårdsarbetarna slog honom och skickade i väg honom tomhänt.  

Psa_72:4  Han skall skaffa rätt åt de betryckta bland folket, han skall frälsa de fattiga och krossa förtryckaren.

Psa_12:5  (12:6) "Eftersom de svaga utsätts för våld och de fattiga klagar, vill jag nu gripa in", säger HERREN, "jag skall ge frälsning åt den som längtar därefter."  

Botemedel mot begär.

Isa_58:7  ja, dela ditt bröd åt den hungrige skaffa de fattiga och hemlösa en boning, kläd den nakne var du än ser honom och drag dig inte undan för den som är ditt kött och blod.

Deu_15:8  utan villigt öppna din hand för honom och villigt låna honom vad han behöver i sin brist. 

Rätt Offer.

Joh_6:27  Arbeta inte för den mat som tar slut utan för den mat som varar och ger evigt liv och som Människosonen skall ge er. På honom har Gud, hans Fader, satt sitt sigill."

Luk_12:33  Sälj vad ni äger och ge gåvor. Skaffa er en börs som inte slits ut, en outtömlig skatt i himlen, dit ingen tjuv når och där ingen mal förstör.

Luk_6:38  Ge, och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er."

Luk_6:30  Ge åt var och en som ber dig, och om någon tar ifrån dig vad som är ditt, så kräv det inte tillbaka.

Mat_5:42  Ge åt den som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig.

Luk_14:13  Nej, när du skall hålla fest, bjud fattiga och krymplingar, lama och blinda. 

Allt sker efter Herrens vilja.

1Sa_2:7  HERREN gör fattig och han gör rik, han ödmjukar och han upphöjer. 

 Pro_22:2  Rik och fattig får leva sida vid sida, HERREN har gjort dem båda. 


Nåd finns från Herren, trofast och god.

Mat_24:45  Om det finns en trogen och förståndig tjänare, som av sin herre blivit satt över de andra tjänarna för att ge dem mat i rätt tid,

Rev_3:17  Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken.

Mar_10:21  Jesus såg på honom och fick kärlek till honom och sade: "Ett fattas dig. Gå och sälj allt vad du äger och ge åt de fattiga, så skall du få en skatt i himlen. Och kom sedan och följ mig."

Ecc_4:13  Bättre en yngling som är fattig och vis, än en kung som är gammal och dåraktig, och som inte förstår att låta varna sig. 

Deu_15:11  Fattiga kommer nämligen aldrig att saknas i landet, därför befaller jag dig: Du skall villigt öppna din hand för din broder, för de behövande och fattiga i ditt land. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar