Sidor

Translate

söndag 1 december 2013

Gal 3:19  Varför gavs då lagen? Den blev tillagd för överträdelsernas skull för att gälla tills avkomlingen skulle träda fram, han som löftet gällde. Den utfärdades genom änglar och lades i en medlares hand. 

(För att anarki inte ska ta över vårt liv, i kyrkan och samhälle så måste lagen efterföljas och då talar vi enbart om de tio Guds bud.
Man kan alltså inte ha fördrag med synd hos medlemmar/kyrkan i väntan på sann helgelse det är helt befängt och ett misstolkande av skriften av demoniska proportioner.
Det är kärlekslöst att inte säga till medlemmar som gör tvivelaktiga saker, det är bättre att säga till en gång för mycket än en gång för lite i vår ambition att hålla Jesus brud ren, inte som det är i dag att vi under devisen "Hellre fria än fälla" som i dessa fall missbrukas av samma människor som tror att nåd leder till synd och för sig med "Det är bara mänskligt" ursäkter, kristna syndar men inte villigt och inte genom att dumdristigt sätta huvudet i lejonets gap!?  
Vers nitton talar om för oss att i väntan på att vi blir Guds barn/sant frälsta så gäller det att följa lagen för att man ska kunna föra sig, om än hycklande, till synes som en kristen.
Då blir det lättare att förstå skriften när den talar om att det är svårt att se skillnad på agnar och vete, eftersom båda beter sig lika.)

Gal 3:20  Denne medlare företräder inte bara en part. Men Gud är en. 

(Gud är inte oordningens Gud, utan fridens, som det står.) 

Gal 3:21  Strider då lagen mot Guds löften? Nej, inte alls. Om vi hade fått en lag som kunde ge liv, då hade verkligen rättfärdigheten kommit av lagen.

(Vi kan alltså inte bli frälsta genom att hålla lagen, vi kan inte arbeta oss till att bli Guds barn, utan vi kan i väntan på frälsningen se till att vi håller oss rumsrena annars är det bättre att lämna sin plats till någon som bättre kan nyttja den.)  

Gal 3:22  Men nu har Skriften inneslutit allt under synd, för att det som var utlovat skulle ges genom tron på Jesus Kristus åt dem som tror. 

(Storheten i löftet och det som gör det trovärdigt och sanningsenligt är att nåden är för Gud att ge, inte för oss att ta.
Hoppet vilar på Jesus offer, då försoningen med Gud gjordes möjlig, tro på Herrens fulländade arbete, be om nåd och frälsning NU! om och om igen! Det krävs inte att man följer lagen för att få följa lagen och för att få be Herren om helande och synda förlåtande i Jesu namn!
Du kan bli nykter i Herren, bort från vad du än är full av, må det vara vin eller självgodhet, oro eller otukt, självhävdelse eller jakt på det perfekta som aldrig riktigt kommer...Du är inget, Gud ÄR ALLT, Guds namn är Oföränderlig, Jag är , Jehova, har alltid funnits och kommer alltid att finnas.)

Gal 3:23  Innan tron kom hölls vi i fängsligt förvar och var bevakade av lagen, tills tron skulle uppenbaras. 

(Här ser vi tydligare lagens syfte att inte bara göra oss varse om vår nöd, utan också att den ska följas i väntan på nåden och frälsningen.)

Gal 3:24  Så blev lagen vår övervakare fram till Kristus, för att vi skall förklaras rättfärdiga av tro.

(Förklaras rättfärdiga för Gud Herren Jesus Kristus men också för oss själva då vi otvivelaktigt kommer märka skillnad mellan att tvingas följa lagen och som efter frälsningen glädjas i att göra lagen.) 

Gal 3:25  Men sedan tron har kommit, står vi inte längre under någon övervakare. 

(Vi gläds åt att göra det som är rätt, vi har blivit myndiga.)

Gal 3:26  Alla är ni Guds barn genom tron på Kristus Jesus.

Gal 3:27  Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus. 

Gal 3:28  Här är inte jude eller grek, slav eller fri, man och kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. 

(Lika i att få lika del av frälsningen, men man är fortfarande man och kvinna, kvinna. 

Gal 3:29  Om ni nu tillhör honom är ni Abrahams avkomlingar, arvingar enligt löftet.

(Guds barn, frälsta genom tro på Jesus.) 

Vi kan inte tro att lagen bara tar oss till insikt om våra synder, utan är där för att bli manifesterad i kärleken, då lagen är perfekt, när vi blir myndiga gläds vi inte i att strunta i lagen!? Det är inte frihet att bryta mot lag och fram tills vi är fria från lagen och istället slavar under kärleken så är det gott att leva efter lagen och att lära ut den.
Då får vi ordning i kyrkan och möjliggör för kärleken att verka ohämmat. 
"Bered en väg för Herran"! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar